Sütlü kaşık tatlısı

Kaşık tatlı nasıl yapılır?

Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri süt ile ıslatıp büyük kare borcamın tabanına aralıklı olarak dizelim. ( …
  2. Tavuk göğsü için; uygun bir tencereye tereyağını alıp eritelim, üzerine unu ekleyip kavuralım.
  3. Sütü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. …
  4. Kaynayınca kadar karıştıralım. …
  5. Mikserle 5 dakika çırpalım.

Kaşık tatlısı hangi yöreye aittir?

Kaşık Tatlısı(van)

Yumurta tatlısı nasıl yapılır?

Yumurta Tatlısı (Lokma Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve yoğurt güzelce çırpılır.
  2. Karbonat ,sonra un ilave edilir. Kaşığa alınca, akışkan olmalı biraz.
  3. Sonra kızgın yağda tatlı kaşığı ile parçalar kopartılır ve kızartılır.
  4. Ilık şerbetin içine atılır.

May 19, 2016

Magnolia tarifi ne?

Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye şeker, nişasta, un, toz vanilya ve yumurtayı alıyoruz.
  2. Yavaş yavaş sütü ekliyoruz ve çırpma teli ile topaklanmayacak şekilde çırpıyoruz.
  3. Ocağa koyup karıştırmaya başlıyoruz.
  4. Kaynamaya başlayan ve muhallebi kıvamına gelen karışımımızın altını kapatıyoruz.

Baba tatlısı nasıl yapılır?

Baba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yağ ve yoğurdu bir kapta çırpın.
  2. Homojen bir karışım elde ettikten sonra kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyerek yoğurun. …
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve küçük kağıt kalıplara yerleştirin.

Revani nasıl yapılır malzemeleri?

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3 yumurta.
  2. 1 su bardağı şeker.
  3. 1 su bardağı yoğurt.
  4. 1 su bardağı irmik.
  5. 1 su bardağı un.
  6. 1 paket vanilya.
  7. 1 paket kabartma tozu.
  8. 1 çay bardağı sıvı yağ

Oct 3, 2009

Kavut helvası nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre kavut “kavrulduktan sonra öğütülmüş tahıl ununa şeker katılarak yapılan bir tür un helvası” olarak tanımlanmaktadır. Van usulü kavut tarifi şu şekildedir: 70-80 gram tereyağı sıvı hale gelene kadar eritilerek hafif ateşte kızdırılır. … Arzuya göre reçel, bal ya da toz şeker ile tatlandırılır.

Categories:Yazılarımız