Süpriz mi sürpriz mi tdk

Sürpriz kelimesi bitişik yazılan bir kelime olup hatalı yazımı genellikle bir harfinin yazılmaması çıkarılması ile olmaktadır. Örneğin süpriz şeklinde yazım yanlış kabul edilmektedir. Sürpriz kelimesinin doğru yazımına örnek olarak bana sürpriz bir doğum günü hazırlamış cümlesinde doğru yazım kabul edilmektedir.Jul 12, 2021

Sürprizlerimiz nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu yani TDK'nın resmi sitesine göre bu kelimenin doğru yazılışı sürprizdir.

TDK kılavuz nasıl yazılır?

Kılavuz kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı ise kılavuz şeklinde olandır.

Şarz mı şarj mı?

İşte detaylar haberimizde… Türk Dil Kurumu yani TDK'nın güncel yazım kılavuzuna göre bu kelimenin doğru yazılışı şarj şeklindedir. Yani doğrusu j harfi ile bitmesidir. Ancak günümüzde bu kelimeyi kullanan vatandaşların büyük bir çoğunluğu şarz olarak hatalı bir biçimde yazmaktadır.

Orjinal mi orijinal mi?

Orjinal kelimesinin doğru yazılışı orijinal şeklinde olmaktadır. Sözlü kullanımdan kaynaklı yanlış yazımı ise orjinal olarak bilinmektedir. Türk Dil kurumuna göre orijinal kelimesinin doğru yazılışı orijinal şeklinde olmaktadır.

Hayırlı Cumalar nasıl yazılır TDK?

—Gün ve ay adları özel ad değildir. Bu nedenle de ardına gelen takılar kesme işaretiyle ayrılmaz. Yani cuma'lar, cuma'ya, haziran'da vb yanlıştır. Cumalar, cumaya, haziranda vb biçiminde yazılmalıdır.

TDK nasil yazilir?

Ayrıca TDK kısaltması te de ka şeklinde kısaltıldığı için, yine kısaltmanın ekleri yanlış olabilmektedir. Türk Dil Kurumunun Nasıl Yazılır? Burada bu kurumu ifade ederken kesme işareti ile ayırma yapılmaz. Yani; Türk Dil Kurumu'nun yazımı yanlış iken, Türk Dil Kurumunun ifadesi doğru yazımıdır.

Şarjın doğrusu nedir?

Bu sözcüğün doğru şekilde yazılışı, 'Şarj' şeklinde öne çıkmaktadır.

Categories:Konum