Sol çene ağrısı nasıl geçer

Sol çene ağrısı neden olur?

Çene ağrısı özellikle eklem ve çene kaslarında kaynaklı görülür. Çene ağrısına neden olan sebepler arasında kişilerde görülen sinüzit, migren ağrıları, baş ağrıları, kemik dolgusu iltihabı ve kireçlenmesi neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra çene ağrısı; diş ve diş eti hastalıkları kaynaklı da olabilmektedir.

Sol çene ağrısı hangi bölüm bakar?

Çenede oluşan rahatsızlıklar için Diş Doktoruna başvurmak gerekir. Sorun eklem veya damaklarla alaklı ise soktorunuz sizi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisine yönlendirecektir.

Çenem ağrıyor ne yapmalıyım?

Çene kaslarına bağlı olarak ağrı sorunu gözlendiğinde ise kasların rahatlatılması için ilaç tedavilerine ek olarak gevşeme terapileri, masaj ve akupunktur, yumuşak gıdalarla beslenme, soğuk veya sıcak kompres gibi önerilerde bulunulabilir.

Çene eklemi ağrısı nasıl geçer?

İlaç tedavileri ve çene kaslarına uyumlu olan fizik tedavilerle tedavi uygulaması yapılmaktadır. Ağrının çok fazla olduğu durumlarda eklem için yıkanması gerekir. Çenede tümör ya da travma gibi vaziyetler söz konusuysa cerrahi işlemler yapılabilir. Şikayetlerin varlığı ile uzman bir diş hekimine başvurmak önemlidir.

Çene kası nasıl rahatlatılır?

Bir dirseğinizi masaya yaslayarak destek alın ve aynı eliniz ile alnınızı kavrayın. Ağzınızı ağrı sınırında açabildiğiniz kadar açın. Parmaklarınız ile ağız açıklığını biraz daha arttıracak şekilde çeneyi aşağı doğru çekin. Çene kaslarınızda oluşan gerginliği 5-10 saniye koruyun ve hareketi 10 tekrar yapın.

Çene kemiği neden ağrır?

Çene eklemiyle ilgili ağrılar genellikle çene eklemi içindeki sert ve yumuşak dokuların değişikliğinden kaynaklanır. Çene ekleminin kapsülünde veya içini kaplayan dokunun irritasyonundan diskin eklem yuvasının içinde yer değiştirmesinden ve çene eklemi sert dokusunun (kemiğin) dejenerasyonundan ileri gelmektedir.

Çene ağrısı için nereden randevu alınır?

Çene Ağrısı, Kilitlenmesi, Düşmesi için Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır? İnsanlarda oluşan çene ağrıları, çene düşmesi, kilitlenmesi ve düşmesi durumlarında eklem uzmanı diş hekimlerine gidilmelidir.

Categories:Konum