Çekilen dişin iyileşme süreci

Diş çekimi sonrasın ilk iyileşme süresi genellikle bir ila iki hafta sürer. Bu süreçte açılan oyuk içinde yeni kemik ve diş eti dokusu büyür. Bununla birlikte, zamanla, bir dişin (veya dişlerin) eksik olması, kalan dişlerin değişmesine neden olabilir, ısırmayı etkileyebilir ve çiğnemeyi zorlaştırabilir.Mar 24, 2020

Diş çekimi sonrası diş eti kaç günde iyileşir?

Diş eti iyileşme süresi 3 ila 4 hafta alırken kemiğin iyileşmesi 6 ila 8 ay sürebilmektedir. Diş çekimi sonrası iyileşme sürecinde yapılacaklar ve tedavi sonrası dikkat edilecekler hakkında diş hekiminizden daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

Çekilen dişin yeri kaç gün ağrır?

Basit bir diş çekimi için ağrı bir ila üç gün arasında sürebilir. Özellikle hassas hastalar bölgede daha uzun süre – muhtemelen bir haftaya kadar – kalıcı bir ağrı veya hassasiyet bulabilir.

Kistli diş çekildikten sonra ne zaman iyileşir?

Çektirmiş olduğunuz dişiniz gömük 20 yaş dişi veya büyük bir kist operasyonu ise 10 gün kadar, sıvı ve yumuşak gıdaları tüketmeniz gerecektir. Diş çekildikten sonrası ağrı kontrolü için verilen ağrı kesicileri tarif edildiği gibi kullanmanız gerekmektedir.

Çekilen dişin yerinin çabuk iyileşmesi için ne yapmalı?

İyi bakmanız durumunda diş çekimi yarası 1 hafta içerisinde de iyileşebilir. Böylelikle günlük rutinlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Diş çekiminden sonra yara iyileşmesi için soğuk bakım yapılması da faydalıdır. 24 saat sonra tuzlu gargara yapmak, yaranın mikrop kapma riskini de ortadan kaldırır.

Diş çekiminden sonra diş fırçalanır mı?

—Yara içinde oluşabilecek yemek artıkları bölgede bakteri oluşumunu sağlayabilir. Çekimden 24 saat sonra, yumuşak bir diş fırçasıyla bölge yavaşça fırçalanmalıdır. Ilık tuzlu su ile gargara yapılabilir. —Diş çekiminden bir gün sonrasında normal ağız bakımı tedavilerine devam edilebilir.

Çekilen dişin yerinin iltihaplanması nasıl geçer?

Soğuk kompres ağrıyı azaltıp bölgeyi uyuşturacaktır. Hidrojen peroksit ile gargara yapmak diş iltihabını azaltacaktır. Ağzınızı bir süre çalkaladıktan sonra yutkunmadan tükürmeniz gerekmektedir. Bu yöntem düzenli olarak değil sadece diş hekimi tarafından önerildiğinde uygulanmalıdır.

Çekilen diş eti neden ağrır?

Diş çekimi sonrasında en çok meydana gelecek olaylardan biri, ağızda tükürük birikmesidir. Bu tükürüğün sık tükürülmesi sonucunda ağız kuruyacağı için çekilen dişin yeri ağrı yapabilir.

Categories:Genel