Tarhana hamuru kıvamı nasıl olmalı

Tarhana hamuru cıvık olursa ne yapılır?

Eğer hamur çok cıvık olursa bir miktar daha un ilave edin ve ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamurun kapağını kapatın, ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. En az 3 gün boyunca günde 1-2 kez yoğurun ve hamurun ekşimesini (çürümesini) bekleyin.

Tarhana hamurunun kıvamı nasıl olmalıdır?

Tarhana hamuru sert mi olmalı? Hayır, hamurun kıvamı ele yapışan çok yumuşak bir hamur olmalıdır.

Tatlı tarhana kaç gün bekletilir?

Hamuru 3-4 gün boyunca ekşimesi için dinlendirin. Bu esnada her gün biraz daha un ilave edip yoğurun. Bu sürenin sonunda iyice ekşiyen tarhana hamurundan iri parçalar koparıp temiz bir örtünün üzerine serin ve güneş gören bir yerde kurumaya başlayın. Tarhanayı en az 2 gün iyice kurutun.

Tarhana hamuru ne kadar bekletilir?

Oluşan tarhana hamuru bir hafta ile on gün arasında fermente olması için bekletilir. Yöredeki deyişle “kabartılır”. Onuncu günün sonunda kuruyan tarhana hamurundan topaklar koparılıp elekten veya kevgirden geçirilerek ufalanır. Ufalanan tarhana tekrar kuruması için birkaç gün bezlere serilerek bekletilir.

Tarhana hamuru bozulur mu?

Tarhanayı istediğiniz boyuta getirdikten sonra tekrar bir kurutma işleminden geçirmeniz önemli. Aksi halde uzun süre saklama imkanı bulamaz, tarhanalarınızın kısa sürede küflenmesine sebep olursunuz.

Tarhana hamuru neden bozulur?

Gıda maddesinde olduğu gibi tarhanada da son kullanma tarihi bulunmaktadır Özellikle de ev yapımı tarhana lan çok yüksek düzeyde sıcaklığa maruz kaldığında bozulma işlemine uğrayabilir ler. Her iki tarhana çeşidi için de aynı durum söz konusu olmaktadır bu saklama koşullarında uzun süre dayanabilirler.

Tarhana kaç günde fermente olur?

Fermentasyon 5-7 günde tamamlanır. Bu süre içinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa iyice karıştırın.

Categories:Yazılarımız