Oktay usta içli köfte tarifi

Oktay Usta Tekirdağ köftesi nasıl yapılır?

(1) İlk önce şekerimizi, irmiğimizi ve baharatlarımızı sütümüzün içine koyup, eritiyoruz. Daha sonra bunlara, rendelediğimiz soğanımızı, yine rendelediğimiz sarımsağımızı ekleyelim. Karışıma kıymamızı, tuzumuzu ve bayat ekmek içimizi de ekleyerek iyice yoğuralım. Ne kadar çok yoğurursak o kadar iyi olur.

Içli köfte hamuruna neler konur?

  1. 2 su bardağı ince bulgur.
  2. 1 su bardağı irmik.
  3. 3 yemek kaşığı un.
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 1 adet yumurta.
  7. 2 çay kaşığı pul biber.
  8. 3 su bardağı sıcak su.

Antep usulü içli köfte nasıl yapılır?

Gaziantep İçli Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına bulgur ile irmiği koyalım.
  2. Ilık su yardımı ile ıslatalım .
  3. Ağzını kapatarak 5 dak. …
  4. Bir taraftan ocakta Soğanları minik minik doğrayalım.
  5. Tavada yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  6. Salçasını da ekleyerek devam edelim.
  7. Sonra kıymasını ekleyerek kavuruyoruz.

Oktay Usta’dan patatesli sulu köfte nasıl yapılır?

Tencereye sıvı yağı koyuyoruz ve salçamızı ilave edip, karıştırarak kavuruyoruz. Kokusu çıktıktan sonra patateslerimizi ilave edip, karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra patateslerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra köftelerimizi ilave ediyoruz.

Oktay Usta Patates köftesi nasıl yapılır?

Patateslerimizi yıkadıktan sonra, haşlıyoruz. Daha sonra eziyoruz ve yağını ekliyoruz. Yumurtamızı, rendelediğimiz soğanımızı, tuzumuzu, karabiberimizi ve ekmek içimizi ekleyip, iyice yoğuruyoruz. Yaptığımız karışımdan istediğimiz büyüklükte köfteler yapıyoruz.

Yumuşak et köfte nasıl yapılır?

Yumuşak köfte yapılışı Soğanın kabuklarını soyun ve soğanı incecik, minik küpler halinde doğrayın. Derin bir kabın içine galeta ununu, soğanı, rendelenmiş sarımsağı, kıyma, zeytinyağı, yumurta, tuz ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeler birbirlerine geçene kadar yaklaşık 8-10 dakika kadar güzelce yoğurun.

İçli köfte bulguru nasıl olmalı?

Normal bulgurlardan farkı pişmemiş buğdaydan elde edilmiş olmasıdır. Güneydoğu ve İç Anadolu'nun özel ürünleri arasında yer alır.Sert buğdaydan elde edilen bulgur içerdiği yüksek mukavemetten dolayı kolay yapışır ve dağılmaz.İçli köftede şekil verme özelliği önemli olduğundan içli köfte yapımında tercih edilir.

Categories:Genel