Melisa çiçeği zararları

Melisa çayını hangi hastalar içemez?

Doktora başvurmadan melisa çayı içmemesi gerekenler: Sakinleştirici ve troid ilacı kullananlar, Herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle düzenli ilaç tedavisi görenler, Hamile ve emzirme dönemindekiler.

Melisa çiçeği içilir mi?

Vücuda birçok faydası bulunan melisa çiçeğinin çayını yapabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan melisa çiçeğinin yaprakları kurutulduktan sonra kaynamış suda demleyerek içebilirsiniz.

Melisa çayının yan etkisi var mı?

Bu nedenle ilk olarak melisa çayını ölçülü bir şekilde tüketmeye özen göstermeli, günde 2 fincandan daha fazlasını tüketmemelisiniz.Aksi halde ciltte kızarıklıklar, şişkinlikler, dökülmeler, mide bulantısı, alerji gibi yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.

Melisa çayı tansiyon çıkarır mı?

Melisa çayı tansiyon düşürücü bir çaydır. Yüksek tansiyon problemi olanlar için faydalı olan melisa çayı, günde 2 fincandan fazla tüketildiğinde halsizlik ve yorgunluk yapabilir. Dikkatli tüketimi önemlidir. Melisa çayı göz tansiyonu hastalarına faydalıdır.

Melisa yaprağı neye iyi gelir?

Melisa yaprağının (Melissa officinalis), antiseptik özelliği bulunmaktadır. Gerginlik, sıkıntı ve stres gibi rahatsız edici etkilerin azaltılmasına yardımcı olduğu gibi gaz sorununun giderilmesinde de etkilidir. Terleme hızını artırır. Sindirim düzenleyicidir.

Melisa çayı neye faydaları var?

Melisa çayının antiseptik özellik gösterdiği ve bu nedenle de uçuk, yara, sinek ısırığı ve kızarıklık gibi basit cilt problemlerini iyileştirdiği öne sürülür. … Sedatif özelliği bulunduğu iddia edilen melisa çayı, içildikten sonra kişiyi sakinleştirebilir ve huzurlu bir ruh haline kavuşturabilir.

Melisa çiçeği ne zaman kokar?

İlkbahar sonuna doğru çiçeklenmeye başlar ve Kışa kadar devamlı çiçek açar. Çiçekler açık yeşil, hafif yeşilimsi beyaz, krem ve uçuk sarı renktedir. Melisanın çiçek kokusu çok beğenilir, Güneş battıktan sonra koku çıkarır ve Gece yarısında koku şiddeti zirveye ulaşır.

Categories:Genel