Kamu taşıt yönetmeliği

Kamu araçlarını kimler kullanabilir?

Yapılan belirlemeye göre taşıt süremeyi kabul eden ve sürücü belgesi olan tüm kamu görevlileri şoför olmaksızın taşıtları kullanabilecektir.

Taşıt görev emri zorunlu mu?

5- Görevli araçların sağ ön camina “Görevli” levhası konulacaktır. … 7- Taşıtların resmî hizmetin yerine getirilmesi amacıyla kullanımında, birimler arasında hizmet ayrımı yapılmayacaktır. 8- Hiçbir taşıt, Taşıt İşletme Birimi Sorumlusunun onayını taşımayan Taşıt Görev Emri olmadan göreve çıkmayacaktır.

Kamu filo nedir?

Ancak son yıllarda birçok ülkede kamu kurumları taşıt ihtiyacını genellikle filo oluşturarak karşılama yoluna gitmektedir. “Belirli bir kişi veya kurumun sahip olduğu veya idare ettiği taşıtlar”1 anlamına gelen filo, taşıt ihtiyacının hızlı, güvenli, kolay ve ekonomik bir biçimde karşılanmasını amaçlamaktadır.

Belediye Şirketleri taşıt Kanununa tabi mi?

Belediyeler gibi belediye şirketleri de 237 sayılı Taşıt Kanununa tabi olup, bu şirketlerin de taşıt edinimi ve kullanımı işlemlerinin söz konusu kanuna göre gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Makam aracını kimler kullanabilir?

TAŞIT KANUNU'NDA KİMLER SAYILIYOR Bu durumda Müsteşarlar, yüksek yargı başkanları, Valiler, emniyet müdürleri, rektörler, Diyanet İşleri Başkanı ve kaymakamların makam araçları kalacak.

Memur şoförlük yapabilir mi?

Bu kararı ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28'inci maddesini lafzen yorumlamak gerekirse… … Buna göre, polisler, trafik polisleri, tüm memurlar mesai sonrasında ticari araçlarda sürücülük yapabilir ve bunlar adına SGK'ya prim ödenmez.

Taşıt görev emrini kim imzalar?

(3) il içi-dışı görevlendirmelerde taşıt görev emri düzenlenmeden araç çıkış yapmayacaktır. İl içinde taşıt görev emri yetkili makam ve usulüne göre devredilen yetki ile ilgili personel tarafından imzalanacaktır.