Halbur hurması tarifi

Sivas hurması tatlısı nasıl yapılır?

4.5 su bardağı şekere , 5,5 su bardağı suyu ekleyelim, karıştırıp ocağa alalım. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 40 dk daha kaynasın, 2-3 damla limonu sıkıp 5 dk daha kaynatıp altını kapayalım ve soğumaya bırakalım. Diğer tarafta tereyağımızı bir tavada eritip hamura girecek kıvama gelene kadar ılıtalım.

Tuzlu Hurma nasıl yapılır?

Tuzlu Anne Hurması Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı bir karıştırma kabına kırın. Yoğurt, zeytinyağı, tuz ve karbonatı ekleyin. …
  2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp rendeye bastırarak hurma şekli verin.
  3. Hurmaları geniş bir tavada çok kızgın olmayan ayçiçek yağında kızartın.

Eğirdek tarifi nasıl yapılır?

Eğirdek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle unu hamur yoğurma kabına eleyin.
  2. Yoğurt, yumurtalar, toz şeker ,karbonat ve tuzu ekleyip karıştın.
  3. Malzemeler özleşene kadar yoğurun, yoğurdunuz hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin.
  4. Şekilleri rendeyle verebilirsiniz rendenin üzerine sürün .

Halbur hurması nerenin?

HALBUR HURMASI (Elazığ)

Hurma tatlısı hamuru nasıl yapılır?

Tereyağını tavada eritin ve biraz ılıtıp derin bir karıştırma kabına alın. Sıvı yağ, yumurta, süt, yoğurt, kabartma tozu, vanilyayı da karıştırma kabına ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Dilerseniz hamura iri çekilmiş fındık veya ceviz de ekleyebilirsiniz.

Hurma Tatlısı nasıl yapilir?

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika kadar pişirdiğiniz şerbete limon suyunu katıp 2-3 dakika sonra ocaktan alın.

Kızartmalık hamur nasıl yoğrulur?

Kahvaltılık Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

  1. Kahvaltılık hamur kızartması için; derin bir kabın içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine yarım su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ve yarım paket kabartma tozu ekleyin. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. …
  3. Kestiğiniz hamurları kızgın yağ içine koyun.