Gürcistana araba ile gitmek

Araba ile Batum'a gitmek de oldukça kolaydır. Gürcistan'a geçmek için çipli bir ehliyet ile geçmek aynı zamanda kişinin ehliyeti ruhsatı ve yanında bulunan kişilerin, kimlikleri yeterlidir. Araba ile geçişlerde Gürcü trafik sigortası yapılması gereklidir. Bu sigorta 110 TL civarıdır.Jul 22, 2020

Gürcistan’a kiralık arabayla gidilir mi?

Kiralık araç ya da başkasının aracı ile Gürcistan'a geçmek isteyenlerin ise araç sahibinden vekaletname (noter onaylı) ya da araç kiralanan yerden yurt dışına çıkışta bir engel olmadığına dair yazı almaları gerekiyor.

Gürcistan arabaları türkiyede ne kadar kalabilir?

Buna da geçici ithalat denmekte çünkü iki yıl sonunda o aracı yurt dışına çıkartmanız gerekiyor. Sonuç olarak oturma ve çalışma izni ile 185 gün Gürcistan'da kalmışsanız, ne aracı alırken ne de Türkiye'ye sokarken mevcut yasalar itibariyle 2 yıl boyunca herhangi bir problem yaşamazsınız.

Batuma özel araçla gidilir mi?

ARABA İLE BATUM Çipli ehliyete geçmiş olmanız gerekmiyor. Ehliyet, ruhsat ve ve tüm yolcuların kimlikleri yeterli. (Yeni kanun ile birlikte 1 Eylül 2019 ve sonrasında yalnızca yeni çipli kimlikler ve pasaport ile geçiş mümkün olacak) Sadece sınırdan geçtikten sonra Gürcü trafik sigortası yaptırmanız bekleniyor.

Gürcistan’a karayoluyla nasıl gidilir?

Gürcistan ülkesine gidebilmek için Artvin Hopa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı'na gitmeleri gerekir. Gürcistan Batum'a gidişlerde en sık kullanılan güzergah burasıdır. Hopa ile Artvin'de bulunan Sarp Sınır Kapısı arasındaki mesafe 19 kilometredir. Buraya özel araçlar ile gitmek mümkündür.

Gürcistan PCR testi istiyor mu?

Her halükârda, kara yoluyla giriş sadece aşı sertifikası ibrazıyla mümkün olmadığından, aşı olan vatandaşlarımızın da girişten önce bir kereye mahsus olmak üzere PCR testi olmayı ihmal etmemeleri önem taşımaktadır. … Mevcut tüm Kovid-19 aşısı çeşitleri kabul edilmektedir.

Batum giriş ücreti ne kadar?

Batum'a pasaportsuz vizesiz girilebilmektedir. Kişilerin sadece kimliklerini göstermeleri gerekmektedir. Ayrıca geçiş için 50 TL ücret ödemek gerekmektedir.

Yabancı plakalı araç Türkiye’de ne kadar kalabilir 2021?

Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır.

Categories:Haberler