Frontotemporal demans belirtileri

Hastalığın geneline bakıldığında depresyon ve birçok psikolojik rahatsızlık ile karıştırılabilecek çokça belirtisi bulunmaktadır. Bununla birlikte kişilik değişimi, sosyal ve kişisel davranışlarda değişiklik, duygusal kararsızlık ve dili ifade etmede yaşanan güçlükler, algı ve hafıza sorunları bulunmaktadır.06-Nov-2019

Frontotemporal demans kaç yaşında olur?

Bunlara ek olarak hastalar diğer "normal" demans hastalarına oranla daha gençtir: Hastalık sıklıkla orta erişkinlik yaşlarında, 4060 yaşları arasında ortaya çıkar, ancak gerçek yaş aralığı (21-85 yaş) çok daha büyüktür.

Frontotemporal Demans Nedir belirtileri?

Frontotemporal demans söz konusu olduğunda görülebilen yaygın belirtiler; davranış ve kişilik değişikliği, muhakeme, yargı, hareket ve dilde bozulmadır. Lewy Cisimciği Demansı: Lewy cisimleri, beyinde yer alan balon biçimindeki anormal protein yığınları olarak tanımlanabilir.

Frontotemporal demans ne birikir?

Frontotemporal Demans: Bu hastalık genel olarak kişilik, davranış ve dil ile ilgili alanların yer aldığı beynin ön ve temporal loblarındaki sinir hücrelerinin parçalanması (dejenerasyonu) sonucu oluşan bir hastalık grubudur.

Frontotemporal demans genetik mi?

Frontotemporal dejenerasyonlar, tüm vakaların yaklaşık üçte birinde kalıtsaldır. Genetik danışmanlık ve test, aile öyküsü olan frontotemporal dejenerasyonlu kişilerde mevcuttur. Herhangi bir aile öyküsü veya benzer bir bozukluk dışında herhangi bir frontotemporal dejenerasyon için bilinen bir risk faktörü yoktur.

Demans hastalığı genç yaşta olur mu?

Genellikle 65 yaş üstü kişileri etkileyen ve insan belleğinin sık sık yanılması, yer-yön algısının bozulması, kişilik değişimleri şeklinde kendini gösteren ''demans'' hastalığının aynı zamanda gençlerde de görülebildiğini bildirildi.

Demans erken yaşta olur mu?

Demans genç yaşta çok nadir görüldüğünden tanıya giden yol genellikle uzun ve zordur. Yaşlılıktaki demansların yaklaşık yüzde 90'ı Alzheimer hastalığı ve beyindeki dolaşım bozukluklarından kaynaklanırken, daha nadir görülen demans nedenleri genç insanlarda nispeten daha yaygındır.

Frontotemporal demans neden olur?

Frontotemporal Demans (bunama) frontal ve temporal lobun kesiştiği bölgedeki nöronların dejenerasyon sonucu ölmesi veya ciddi hasar görmesiyle ortaya çıkar.

Categories:Insanlar