Elma kabuğu çayı faydaları

Elma kabuğu kaynatmak neye iyi gelir?

Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Öksürük için elma kabuğu nasıl kaynatılır?

Elmanın kabuklarını soyun. İçerisine, toz veya kabuk tarçın, zencefil ve karanfil koyun. Üzerine 1 bardak kaynamış suyu döküp 10 dakika demlendirdikten sonra için. Elma kabuğu çayı, göğsü yumuşatır ve öksürüğü söktürür.

Elma kabuklarından çay nasıl yapılır?

Elma kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet elmanın kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatılır. Tercihinize göre bir dilim limon, iki adet karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da karışıma ekleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz.

Elma kabuğunu kaynatıp içmek ne işe yarar?

Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. … Elma kabuğu elmanın içine nazaran daha çok antioksidana sahip. Şeker hastalığına karşı hem bir koruyucu hem de içindeki pektin sayesinde şekeri düşürücü etkisi bulunuyor ayrıca kolesterolü de düşürücü bir etkiye sahip.

Elmanın kabukları faydalı mı?

Sindirim ve mide sağlığının düzenlenmesi, elma kabuğu tüketiminin en iyi yanlarından biridir. Elma kabuğundaki pektin, sindirim fonksiyonunu destekler. Bu sayede elma kabuğu yemek gastrit ile mücadeleye yardımcı olurken aynı zamanda karın ağrısı, gaz, ishal ve şişkinliği önlemeye de yardımcı olur.

Elma çayı öksürüğü keser mi?

Elma çayı C vitamini deposu ola özelliğinden dolayı sizleri soğuk kış aylarında grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu olmaktadır. Ayrıca buna bağlı olarak meydana gelen öksürük gibi rahatsızlıklarınızı da gidermeyi sağlar.

Öksürüğü en çabuk ne keser?

İşte öksürüğe iyi gelen şeyler:

  • Ayva çayı
  • Ekinezya Çayı
  • Yaseminli portakal çayı
  • Kuşburnu çayı
  • Sütlü bal.
  • Ihlamur, Zencefil, Adaçayı
  • Pekmez.
  • Pastil.

Categories:Alet