Bağımsız denetim sürekli eğitim programları

KGK belgesi nasıl alınır?

Bağımsız denetçilik sınav başvurusu elektronik ortamda KGK 'un “http://www.kgk.gov.tr” web adresinden yapılmakta olup, her bir konu için 150 TL sınav ücreti başvuru esnasında kredi kartı ile on-line olarak ödenmektedir. Sınav, yazılı test usulü ile gerçekleştirilmekte olup, sınav konuları aşağıda sıralanmıştır.

KGK zorunlu eğitim nedir?

Kamu Gözetimi Kurumu. Sürekli eğitim yükümlülüğü nedir? Denetçilerin 3 yıllık dönem içerisinde en az 60 kredi temel mesleki konulardan olmak üzere 120 kredi karşılığı eğitimi tamamlama zorunluluğudur.

Bağımsız denetçi olmanın şartları nedir?

SMMM ruhsatına sahipseniz, en az 3 yıl denetim tecrübeniz ya da 15 yıllık mesleki tecrübeniz varsa, KGK'nın düzenlediği sınavlardan “Muhasebe Standartları”, “Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim” ve “Denetim” sınavlarına girip 70 ortalamayı tutturabilirseniz “bağımsız denetçi” ünvanını alabilirsiniz.

KGK Bağımsız Denetçilik nedir?

Bağımsız Denetçi : Herhangi bir kişi veya kuruluşa bağımlı olmadan, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve esasları ışığında mali tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını araştıran kişidir. 3568 sayılı yasa ile denetim yetkisi SMMM ve YMM'lere verilmiştir.

KGK Eybis nedir?

Bağımsız denetçiler için sürekli eğitim sistemi, Eğitim ve Yetkilendirme Bilgi Giriş Sistemi (EYBİS) üzerinden kullanıma açılmıştır. Söz konusu sisteme https://eybis.kgk.gov.tr/login.aspx? … Sürekli eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belge girişleri sistem üzerinden elektronik olarak yapılacaktır.

Bağımsız denetim sınavına kimler başvurabilir?

Denetçi, bağımsız denetim yapmak üzere, 01.06.1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'na göre ruhsat almış yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir unvanını taşıyan ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nca yetkilendirilen …

KGK nereye bağlı?

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı

Categories:Insanlar