Aşure yapmanın püf noktaları

Aşurenin beyaz olması için ne yapmalı?

Haşlandıktan sonra suyu süzülen bakliyat ve kuru meyveleri ekliyoruz. Araya yine bir püf noktası giriyor. Tercihinize kalmış ancak aşurenin daha aromalı ve renginin beyaz olması için bu aşamada bir miktar yıkanmış pirinç ve ılık süt ekleyebilirsiniz. Gerçekten sonucu olumlu yönde etkiliyor, test ettik, onayladık.

1 kilo buğdaydan ne kadar aşure çıkar?

Âşûrenin kıvamına göre su ilâve edilir. Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, elma ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilen âşûre bekletilmeden kâselere boşaltılıp üzeri ceviz, fındık, nar, fıstık ve tarçınla süslenir. Bu malzemeden takriben 40-50 kişilik aşûre çıkar.

Aşure nin kararmaması için ne yapılmalı?

Bunun için; özellikle buğdayın pişerken kararmaması için içme suyu kullanın ve içine bir çay kaşığı karbonat ilave edebilirsiniz. Ayrıca aşurenin kararmaması için malzemeler içerisinde yer alan incir, ceviz ve gün kurusunu piştikten sonra ilave edebilirsiniz.

Aşurenin koyu olması için ne yapılmalı?

Diyelim ki çok koyulaştı, böyle durumlarda ocağın üzerine yeniden alın ve içerisine yoğunluğunu açacak kadar su ilave edin. Lezzet kaybı olduysa şeker de ilave edebilirsiniz. Bir süre su, aşureyle bütünleşene kadar pişirin. Böylelikle kıvamının normalleştiğini gözlemleyeceksiniz.

Aşure yi ne karartır?

Aşureyi karartan incirdir. Ancak süt ile ısladığınızda bu sorun ortadan kalkacaktır.

Aşureye yaparken süt ne zaman konur?

Aşurenin rengi koyu olursa rengi açmak için bazen süt koyanlar olabilmektedir. Buğdaylar haşlanmadan önce iyi yıkanmazsa aşureye kahverengi bir ton verir ve aşurenin rengi koyu olur. Beyaz bir aşure elde etmek isteyenler az miktarda süt koyabilirler.

Aşurede 1 kg buğdaya ne kadar şeker?

2,600-2,700 Gr Şeker (Tercihinize Göre Arttırıp Azaltabilirsiniz) Haşlanmış Kestane(Ben Kışın Dondurucuya Koymuştum. Aşureye Çok Yakışıyor. Tavsiye Ederim)

Categories:Haberler