2822 sayılı kanun

2822 sayılı kanun nedir?

MADDE 1. — 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununun 11 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. … Toplu iş sözleşmesi birden fazla bölge müdürlüğünün yetki alanına giren işyerlerini kapsadığı hallerde itiraz Ankara'daki işmahkemesine yapılır.

Kanuni grevin temel şartları nelerdir?

  • I. GENEL OLARAK.
  • II. GREVİN KANUNİLİĞİNİN ŞARTLARI.
  • A. Kanunun Belirlediği Anlamda Bir Uyuşmazlığın Bulunması
  • B. Uyuşmazlığın Barışçı Yollarla Giderilmiş Olmaması
  • C. Usulüne Uygun Olarak Grev Kararı Verilmiş ve Uygulamaya Konulmuş Olması
  • D. Bir Grev Yasağının Bulunmaması Koşulu.
  • III. …
  • A.

2822 sayılı Toplu iş Sözleşmesi grev ve lokavt Kanunu Nedir?

Madde 1 – Bu Kanunun amacı, işçilerin ve işverenlerin karşılıklı olarak ekonomik ve sosyal durumlarını ve çalışma şartlarını düzenlemek üzere, toplu iş sözleşmesi yapmalarının, uyuşmazlıkları barışçı yollarla çözümlemelerinin ve grev ve lokavtın esaslarını ve usullerini tespit etmektir.

Grevde işçilere ne sağlanması amaçlanır?

Toplu iş uyuşmazlıklarının barışçı çözüm yolları ile çözümlenememesi du- rumunda iş mücadelesine yönelik çözüm yollarına başvurulur. Bu doğrultuda grev, işçilerin işveren üzerinde baskı meydana getirmek üzere iş uyuşmazlıkla- rının çözümünün sağlanması amacıyla başvurulan mücadele aracıdır.

Dayanışma lokavtı nedir?

(Toplu İş Sözleşmesi Grev Lokavt Kanunu 26. Madde) İşyerinde faaliyetin tamamen durmasına sebep olacak tarzda, işveren veya işveren vekili tarafından kendi teşebbüsü ile veya bir işveren kuruluşunun verdiği karara uyarak işçilerin topluca işten uzaklaştırılmasına lokavt denilir.

2822 sayılı kanun ne zaman çıktı?

Ülkemizde toplu iş ilişkilerini düzenleyen ve 1983 yılında yürürlüğe giren 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ve 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu, yürürlükte kaldığı süre boyunca ciddi eleştirilere maruz kalmış ve önemli değişikliklere uğramıştır.

Grevde sendika maaş öder mi?

Grev veya lokavt süresince çalışma durmakta ve işçiye herhangi bir ücret ödemesi yapılmamaktadır.

Categories:Konum